banner

Aan de rivier de Linge, in een landelijk natuurgebied, ligt het karakteristieke Rhenoy. Dit rustieke dorp behoort tot de gemeente Geldermalsen in de provincie Gelderland en is fraai gelegen in het westelijk deel van de Betuwe: de fruittuin van Nederland. Hoe landelijk Rhenoy precies is, bewijst het ooievaarsnest in het weiland in de dorpskern. De ooievaars komen elk jaar terug.

Rhenoy staat bekend als een actief en bruisend dorp, voor de ongeveer 700 inwoners worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Jong of oud, dankzij de vele goed uitgeruste en onderhouden voorzieningen is er voor ieder wat wils. Dit open en vriendelijke karakter maakt dat iedereen zich er snel thuis voelt.

omgeving plaatje 1
Website Rhenoy

Binnen vijf minuten met de auto op de A2 en in vijftien minuten op de A15. Rhenoy mag dan landelijk zijn, de belangrijkste autowegen zijn snel bereikbaar.

Door de centrale ligging in Nederland rijd je in dertig minuten naar Utrecht, Den Bosch, Tiel of Gorinchem. Amsterdam, Rotterdam, Breda en Eindhoven liggen op vijfenveertig minuten afstand.

De streekbus stopt aan het begin van het dorp Rhenoy, deze bus rijdt tussen Geldermalsen, Gorinchem en Tiel. Twee kilometer verderop, in het nabijgelegen dorp Beesd, ligt het NS-station. Zo is de omgeving dus ook met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken.

omgeving plaatje 2
Kijk op Google Maps

Het aanbod in voorzieningen en faciliteiten is zeer compleet in Rhenoy. Zo is er de brede school, het dorpshuis, een grote speeltuin en een protestantse kerk. En bijvoorbeeld een restaurant met terras aan het water, een schoonheidssalon en diverse ateliers. Voor inwoners en bezoekers van Rhenoy is er altijd iets te beleven.

Voor wie graag gaat shoppen zijn er, lekker dichtbij, meerdere winkels in Beesd en Leerdam. Bovendien wordt Rhenoy wekelijks bezocht door rijdende winkeliers: de bakker, de groenteman en de SRV-man voor alle levensmiddelen. Liever de boodschappen direct in huis? Albert Heijn komt ze graag bezorgen.

omgeving plaatje 3
Meer Info

Ga zwemmen, vissen, varen en kanoën. Maak een fietstocht over de dijkjes van de slingerende rivier de Linge en geniet van het Betuwse landschap. Of maak een wandeling in het bos van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

De omgeving van Rhenoy is een landelijk, groenrijk gebied met uiterwaarden, wilgenbossen en historische forten en is het hele jaar fascinerend. Met kleurrijke bloesems in het voorjaar, kersen in de zomer en de appel- en perenoogst in het najaar. En, als de temperatuur ver genoeg wil zakken, met schaatsen in de winter.

omgeving plaatje 3
Over de 11 dorpen

De inwoners van Rhenoy zijn graag actief. Er worden veel activiteiten georganiseerd door verenigingen en vrijwilligers, zoals de jaarlijkse feestweek, sportevenementen, de zomermarkt en spelletjesavonden. Het hoogte punt van de feestweek is de landelijk bekende wielerronde van Rhenoy .De bejaardensoos en de open eettafel worden druk bezocht. Voor alle leeftijdsgroepen zijn er diverse hobbyclubs te vinden in Rhenoy.

Voetballen, hockeyen en tennissen: het kan allemaal binnen een straal van 5 kilometer rondom Rhenoy. Ook turnen en zwemmen behoren tot de mogelijkheden en er is keuze uit diverse sportscholen in de omgeving

omgeving plaatje 3
Meer Info

Buitenspelen is een feest in de groene omgeving van Rhenoy en aan de Linge wordt gewerkt aan een nieuwe steiger: een fijne uitvalsbasis voor allerlei waterspelletjes.

Opgroeiende kinderen kunnen terecht op de brede school aan de Rhenoyseweg: het gebouw wordt gedeeld door peuterspeelzaal 't Hummeltje, openbare basisschool De Bloeiende Betuwe en de naschoolse opvang Villa Spetter. In de omgeving van Rhenoy zijn meerdere kinderdagverblijven te vinden. De middelbare scholen liggen in Leerdam, Geldermalsen, Culemborg en Gorinchem.

Voor kinderen worden jaarlijks terugkerende evenementen en feesten georganiseerd. Denk aan kindercarnaval, het sinterklaasfeest, de kindermiddag in de feestweek en een eigen race in de jaarlijkse wielerronde van Rhenoy.

omgeving plaatje 3
Basisschool
Powered By: Ted Buskop
Disclaimer
 • In deze disclaimer wordt verstaan onder:
 • -gebruik(en): alle denkbare handelingen;
  -u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
  -de content: alle in de website aanwezige inhoud;

 • Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

 • De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde.

 • De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

 • Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten.

 • Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.

 • Wij kunnen geen garantie bieden betreffende de veiligheid van de website, noch aansprakelijk gesteld worden voor de schade die, rechtstreeks of onrechtstreeks, het gevolg is van een onderbreking in de beschikbaarheid van de site.
 • terug